0

Eetdagboek van Rachida: Relax dag

Na een aantal hele drukke dagen heb ik besloten vandaag helemaal niets te doen. Maar als ik zeg niets dan bedoel ik dus ook niets. Of tenminste ik bedoel in pyjama de hele dag hangen en alleen “relaxte” dingen doen.

Ik had me zo voorgenomen om uit te slapen maar op de een of ander manier kan ik tegenwoordig gewoon niet meer uitslapen. Begin ik echt ouder te worden? Ik heb namelijk ooit gehoord dat hoe ouder je word hoe minder uur slaap je nodig hebt.

ed-akida4

Ook al ben ik vroeg wakker, ik blijf toch nog even in mijn warme bed liggen. Langzaam ontwaakt iedereen rustig en wordt het drukker in huis. Ik besluit maar eens rustig op te staan en een ontbijt te maken voor het hele gezin. Ik dek de tafel ook net iets gezelliger en probeer er een feestelijke draai aan te geven. Het is tenslotte zondag en vandaag hoeven en moeten we helemaal niks. Is toch zeker wel een feestelijk gevoel waard.

ed-akida5

Na het ontbijt, inmiddels bijna lunchtijd, schuiven we door naar de bank voor “bankzaken”. Dit houdt in op de bank hangen en een film kijken met de kids. Wat kan ik hier toch van genieten. Verwarming aan en een extra dekentje over me heen.

ed-akida6

Ali maakt ondertussen een lekker kopje koffie voor ons. Dit smaakt goed….

koffie

Na de film gaan Ali en de kinderen appelflappen maken. Hmmmmm wat zijn ze lekker. Vooral als ze net uit de oven komen. Ondertussen zet ik een tajine op het vuur. Ideaal gerecht om op zondag te maken. Zo kan het uren op een laag vuurtje gaarkoken. Ali en ik kijken een aflevering of 2 of 3 van onze favoriete serie: Blacklist! Wie kijkt er hier ook naar?

ed-akida2

We beginnen aardig honger te krijgen door de lekkere geuren door het huis. Tajine is klaar en we kunnen aanschuiven.

ed-akida1

Wat kan ik genieten van zondagen zoals deze. Iedereen is thuis. We hoeven nergens heen. Lekker eten op tafel en iedereen geniet! Zoals een echte zondag hoort te zijn!

Rachida