0

Eetdagboek van… Najima (week #17)

Een eetdagboek op zaterdag, dat zijn jullie niet gewend.  We hebben deze week even verschoven met de blogs. Ook om jullie scherp te houden 😉

Ben benieuwd of we jullie al vervelen met onze eetdagboeken. Maar het duurt niet lang meer voordat de ramadan gaat starten. Nog zo’n 2 eetdagboeken van Rachida en 2 van mij. In de ramadan gaan we het iets anders aanpakken maar dat zien jullie vanzelf. Mochten jullie nog leuke ideeën hebben, deel het ze gerust met ons. Goed en nu mijn eetdagboekje.

Uiteraard begin ik met een zwarte koffietje. Je bent een koffiejunk of je bent het niet.

nejoem02

Gevolgd door een echte lente ontbijtje, helaas is alleen het zonnetje ver te zoeken. Verse aardbeien met Griekse yoghurt en walnoten.  

nejoem01

Daarna duiken Rachida en ik de sportschool in en werken we onze krachttraining af.

nejoem05

Na het trainen neem ik een Clif bar. Deze repen heb ik pas ontdekt in de appie. Best handig. Je moet ze zeker niet elke dag gaan eten.  Ze bevatten veel eiwitten en dat vind ik wel prima na een krachtsessie.

nejoem04

Verder doe ik vandaag niet zoveel, ben vooral veel thuis aan het werk. Tussendoor veel thee drinken en de luxe van thuis werken is dat je voor lunch een banaanpannenkoek bakt. Video is dinsdag online gekomen.

Daarna belt mij nichtje dat ze voor mij wil koken. Dat laat ik me geen 2x keer zeggen. Ik vertrouw er maar op dat ze iets gezonds maakt en dat het eetbaar is. Vooral dat laatste baart me zorgen. (sorry Il, just kidding) Maar voor mijn nichtje thuis is en gekookt heeft voor me, heb ik alweer trek.  Ik ben pas na 19:00 uur welkom. Normaal probeer ik tussen half 6 en 6 maximaal te eten.  Vind ik persoonlijk het fijnst om te eten. Dus voor ik ga, eet ik een paar cherry tomaatjes, niet teveel, moet natuurlijk nog wel de kookkunsten van mijn nicht goedkeuren.

nejoem06

En, ze heeft me zeker niet teleurgesteld. Spinazie pasta met courgette en  garnalen in verse tomatensaus. Het was echt heel lekker! Gezond, makkelijk en super lekker. Ik ga het zeker namaken. Of Il, als je meeleest, maak je een blogje met dit lekkere receptje?

nejoem07

Na een lange kletsavond duik ik maar snel mijn bedje in.

Rach tikkie, jij bent ‘m!

Lots of love,

Najima