0

Eetdagboek Najima: Ik eet niet weinig!

Yeey, het is tijd voor mijn “eet” dagboek!

Rachida appt me op donderdagavond of ik mee ga ontbijten buiten de deur als afsluiter van de vakantie met de kids. Zo ge-appt zo gedaan. Vrijdag 09:00 uur haal ik ze op en gaan we lekker ontbijten bij Usine in Eindhoven.

Aangezien het allang geen 9 uur meer is wordt het meer een brunch dan ontbijt. Ik bestel zalm met avocado en natuurlijk koffie. Thuis had ik al water en een mini banaantje gehad.

Ik krijg vaak de vraag wanneer het beste moment is om te ontbijten.  De richtlijn is om een uur tot anderhalf uur nadat je wakker bent te ontbijten.

Na ons ontbijt, winkelen we wat in Eindhoven en eindigen we met een kop koffie bij de Bijenkorf. Dit keer niet met Soy melk maar havermelk. Ik moet zeggen dat ik dit variant lekkerder begin te vinden.

Mijn lunch bestaat uit een sapje, zalm met avocado was nog best machtig.

Even later voeg ik daar toch een kop soep aan toe die ik samen opslurp met mamsie. Soepje is goed gevuld met groente en tchicha oftwel gerstkorrels.

Tussendoor drink ik veel water en drink ook nog een zwarte koffie. Bij mijn vorige eetdagboek kreeg ik de opmerking of ik niet te weinig at. Dat is dus niet zo. Daarin gaf ik aan dat ik moe was en meteen wordt daar een link naartoe gemaakt. Dat is natuurlijk wel erg kort door de bocht. Zeker als je dan zelf aangeeft zelf maar 1400 kcal te eten, dan denk ik echt really? Dus no worries ik kom aan al mijn voedingsstoffen. Vergeet ook niet dat het heel erg persoonlijk nog is. Als je een dag niet veel verbrandt heb je ook niet veel nodig. De eetdagboeken zijn ter inspiratie en niet om dit letterlijk over te nemen.

Daarna gaan we samen met de zussen couscous maken en een gezonde dessert en appeltaart voor ons familie avond. We kokerrelen gezellig samen…dit kun je zien in de vlog van a.s. zondag.

Maar hierbij ons couscous bord. Het is met vlees gemaakt maar ik hou het dus alleen bij de groenten. Als je wil weten waarom ik dus geen vlees eet. Lees hier en hier de blogs.

Bedankt voor het lezen en tot over 2 weken!