0

Een dagje ouder

Tegenwoordig gaat gezondheid voor ons verder dan alleen nog maar om uiterlijk vertoon. Mooi meegenomen maar allang niet meer ons hoofddoel, wat vroeger wel zo was.

Healthy Sisters gaat wat ons betreft nu om het complete pakket. Mindset en positiviteit zijn daar 2 belangrijke ingredienten van geworden. Niets is daarbij belangrijker dan voeding en beweging.

Een van de dingen waar ik de laatste tijd en vooral de afgelopen weken heel veel moeite mee heb is om mijn ouders te zien strugglen met hun gezondheid. Dat bevestigd mij en ik hoop jullie ook hoe belangrijk het is om te investeren in jezelf en je gezondheid.

We worden allemaal een dagje ouder en dat is een mooi gegeven. Lastig vind ik het wel om mijn ouders ouder te zien worden. Misschien is dat wel heel gek en overdrijf ik. (Ik kan behoorlijk een dramaqueen zijn) Mijn ouders zijn echt mijn alles. Groot deel van hun zorg neem ik ook op mij waardoor ik het hele “proces” nog beter meemaak.

Het verhaal van mijn vader kennen vast de meeste van jullie,  lees anders hier even terug.

Vooral zijn gezondheid laat hem nog vaak in de steek. Elk griepje of een ontsteking is een groot aanslag op zijn lichaam. Ondank dat hij heel gezond leeft sinds zijn hart operatie was de meeste schade natuurlijk al geleden.

Ik vind het heel lastig om ze beetje voor beetje achteruit te zien gaan. Minder mobiel worden en zo beperkt in het sociale leven. Met hun 71 jaar zijn ze ook niet eens zo oud.

Wat ik vooral met deze blog wil weten of er meerdere hier ook dit herkennen? Hoe gaan jullie ermee om. Hebben jullie adviezen voor mij? Merk gewoon dat het mij zo bezig houdt en fijn vindt om hierover te klankborden.

Let me know

Liefs, Najima

[ads2]