0

Producten die je in huis moet hebben

Ik heb 5 standaard producten die nooit ontbreken in huis. Het zijn producten waarmee ik van alles kan maken. Ze zijn gezond, voedend en niet duur. Wat wil je nog meer?

Havermout
Een van mijn favorieten die ik altijd, maar dan ook altijd in huis heb is havermout. Die. Ontbreekt.Nooit! Waarom niet? Omdat havermout een heel veelzijdig voedingsmiddel is, die ik in veel recepten gebruik. Denk aan havermoutkoekjes, banaanpannenkoeken, smoothies, bananenbrood maar ook als ontbijtje met amandelmelk. Alle recepten kun je terugvinden op de website.

haermout1

Avocado
Avocados gaan vaak door mijn smoothies of ik lepel ze zo uit. Ik hou er ook van om ze als beleg te gebruiken. Ik prak dan 1 avocado heel fijn en smeer het zo uit op een sneetje brood of rijstwafels. Soms doe er een beetje zeezout en peper bij. Heerlijk! Tipje: als je bv in je smoothie al een avocado gebruikt hebt, neem het dan niet als beleg.  Avocados zijn gezond en bevatten goede vetten maar zijn ook best calorierijk.

avocado

Bananen
Ik hou echt van bananen. Als kind at ik ze al graag en dat is altijd zo gebleven.  Banaan is voor mij een makkelijke tussendoortje om mee te nemen als snack onderweg. Maar ik maak er ook heel graag mijn lievelingsontbijtje mee. Banaanpannenkoeken. Een banaantje is ook ideaal voor als ik vroeg in de ochtend ga trainen maar nog geen stevig ontbijt wil.

Nootjes
Nootjes moet je al-tijd in huis hebben. Zeker als je net als ik graag tussen de hoofdmaaltijden wat wil snacken. Zo snack je gezond en lekker. Vooral amandelen en walnoten. Love it! Sinds kort helaas wel ontdekt dat ik een allergie heb voor hazelnoten. Ik heb het hier wel over de ongebrande en ongezouten varianten ๐Ÿ˜‰

Eieren
Eieren, wat kan je er niet mee? Je hebt ze vrijwel altijd nodig. Bij ons thuis gaan de eieren heel hard. Gekookt, gebakken in olijfolie, door gerechten. Eigenlijk moet je ze altijd in huis hebben.

Dus schrijf bovenstaande altijd op jouw boodschappenlijst!

Foto: Surya Caglan