0

Detoxen met Frecious

Na een week vol feestjes was mijn lichaam helemaal in de war. Mijn lichaam moest als het ware gereset worden. De 80-20 regel die ik normaal hanteer was ver te zoeken. Hoewel ik normaal gesproken al heel gezond eet en ook al eerder sapdaagjes heb ingelast, was het toch even wennen. Drie dagen lang detoxen door alleen Frecious sappen te drinken.

Maar wat is detox eigenlijk?

Een detox is bedoelt om je lijf te ontgiften, een soort van innerlijke reiniging. Tijdens de detox gebruik je gedurende een periode voeding die extra vitamines en mineralen bevat. Je kunt het op verschillende manieren doen, je kunt enkel sappen drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om heel healthy te eten, dus enkel groente en fruit samen met de sappen. Een detox zorgt voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie. Kort samengevat; het is net als olie verversen bij een auto, af en toe heeft je lichaam dit nodig.

IMG_0971

Voorbereiding

Een dag van te voren heb ik mijn eerst 7 flesjes uit de vriezer gehaald zodat ze kunnen ontdooien. Frecious levert de sapjes bevroren. Frecious wordt namelijk langzaam koudgeperst waardoor bijna geen voedingsstoffen verloren gaan. Het drinken van één flesje (200ml) staat ongeveer gelijk aan het eten van 1 kg fruit en groenten.

Ik heb de volgende smaken uitgeprobeerd:

  • Pumpkin Power: (wortel, pompoen, sinaasappel, appel, kokosmelk, goji-bessen en gember)
  • Selery Slim: (komkommer, appel, selderij, broccoli, limoen, munt, stevia, gember en tarwegras)
  • Sunshine: (ananas)
  • Wonder Weeds: (komkommer, appel, selderij, limoen, vlierbloessem, brandnetel, zevenblad, gember, paardenbloemblad en duindoorn)
  • Daily Digest: (gele paprika, zuurkool, appel, ananas, citroen en kurkuma)
  • Carrot Care: (wortel, ananas, appel, limoen, goji-bessen en gember)
  • Heart Beat: (biet, appel, peer, komkommer, zoete bataat en pastinaak)

Alle ingrediënten zijn biologisch

Dag 1
Ik begin de ochtend trouw met een glaasje water met citroensap, een glas water en vervolgens een flesje Frecious. Wat smaakt het flesje lekker. Als de smaakjes allemaal zo lekker zijn dan hou ik het wel makkelijk 3 dagen vol hoor! Ik neem vandaag om de 2 uur een flesje frecious. Ik neem voor en na het drinken van een flesje frecious een glas water. Al met al vond ik de eerste dag goed gaan. Het was natuurlijk wel even wennen en ik mis het wel om ergens op te kauwen, maar het is me reuze meegevallen! Ik heb geen moment honger gehad.

IMG_0974

Dag 2
Vandaag begin ik ook weer met mijn ochtendritueel. Vandaag heb ik het erg koud. Krijg mezelf maar niet opgewarmd ondanks de dikke vest die ik aan heb. Op het werk vind ik het ook kouder dan normaal. Zou dit met het detoxen te maken hebben? Zodra ik thuis ben gaat de verwarming omhoog en ga ik met een dekentje op de bank een film kijken. Ik probeer mijn gedachten te verzetten. Want ik zie ineens overal eten en denk alleen maar aan eten! Vandaag drink ik ook om de twee uur mijn een flesje Frecious. Ik krijg er na het drinken wel meteen een verzadigd gevoel van. In de avond heb ik wel erge trek en moet ik mezelf dwingen op tijd naar bed te gaan om niet in de verleiding te komen wat te nemen. Het is me gelukt. Op naar de derde en tevens laatste dag.

IMG_0972

Dag 3 en tevens de laatste dag
Mijn ochtend begin ik hetzelfde als de vorige 2 ochtenden. Daarna ga ik naar mijn werk en neem de flesjes mee die ik daar ga opdrinken. Op het werk aangekomen krijg ik van een leerling een gevulde koek als traktatie. Normaal gesproken snoep ik zelden tot nooit doordeweeks. Ik merk dat ik het moeilijk begin te krijgen! Mmmm……wat zou het lekker zijn met een heerlijk kopje thee………….NEE ik doe het niet. Zou zonde zijn, dit is wel even een goede test. En ik doorsta hem. Voelt ook weer sterk om dit te doen. Yeaahhhhh Ik kan het!

IMG_0969

Ik heb wel wat ups en downs gevoeld deze 3 dagen. Ik kreeg veel last van hoofdpijn. Hoewel het vervelend was, gaf het me ook een heel goed gevoel. Dit is namelijk het teken dat gifstoffen vrijkomen. Om deze stoffen af te voeren heb ik gedurende de dag veel water gedronken. Daarna heb ik er geen last meer van gehad. De sappen smaakten heerlijk en gaven mij ook veel positieve energie.

Ik heb Frecious sappen als detox kuurtje gebruikt maar je kan het ook gebruiken om je weerstand een boost te geven en natuurlijk gewoon drinken omdat het een lekker en healthy sapje is. Het drinken ervan geeft je bewust het gevoel dat je iets goeds doet voor jezelf.