0

Detox na de vakantie

Eens in de zoveel tijd en zeker na een vakantie vind ik het heel fijn om mijn lichaam te resetten en ‘’inwendig schoon te maken’’. Meerdere malen heb ik dit met sap kuren gedaan maar nu ben ik een stapje verder gegaan. Ik heb namelijk iets nieuws ontdekt. VegaQura is mijn nieuwe uitvinding.

Voor ik verder ga over het gebruik van VEGAQURA van QAQAO is het belangrijk om te weten waarom je jouw lichaam van tijd tot tijd moet ontgiften, zeker wanneer je wat vage klachten hebt die niet helemaal thuis te brengen zijn.

Denk hierbij aan:

  • Buikklachten
  • Huidproblemen
  • Overgewicht
  • Hoge Cholesterol
  • Verlaagde weerstand
  • Chronische hoofdpijnen
  • Allergie-problemen
  • PDS

En nog veel meer klachten waarvan je nooit concreet het probleem kan vinden. Een vervuilde darmflora kan de aanleiding zijn tot vele aandoeningen.

Met deze kuur ga ik voor mijn gevoel een stapje verder dan met een sap kuur. Waar sommigen onder ons sap kuren verschrikkelijk vinden, vind ik het juist heerlijk en daarom keek ik ook enorm uit naar de VEGAQURA Q-start. Ik vergelijk het namelijk altijd met een auto waarvan je op zijn tijd ook de olie ververst.

Een voorbereiding is het halve werk voor je hieraan begint. Plan voor jezelf een dag dat je geen tot weinig activiteiten hebt en niet onbelangrijk een wc in de buurt hebt. Ik heb het afgelopen zondag gepland omdat ik verder niks had en maandag een rustige ‘’kantoor dag’’ heb.

De avond voor je begint neem je een lichte maaltijd. Ik had gekozen voor een maaltijdsalade en met het warme weer was het ideaal.

Mocht je bang zijn dat je de volgende dag honger gaat krijgen omdat je alleen maar drinkt heb je het mis want de enzympoeder vult enorm. Verder is het belangrijk dat je een thermometer hebt. Of voel met je vinger of het water op lichaamstemperatuur is. Het water dat je met de enzympoeder gaat mengen moet tussen de 30 en 40 graden zijn zodat de enzymen hechten anders gaan deze verloren. Gebruik een beker met dop zodat je deze goed kan schudden.

Je begint om 09:00 uur met het eerste sachet. Vrijwel elk uur drink je een sachet gevolgd met 200 ml water. Volg het schema goed en drink ook echt die 200 ml. Ik vond het wel even pittig ook qua smaak. Je drinkt geen lekker zoete smoothie. Ik moest even wennen aan de smaak maar ik vond het ook echt meer dan de moeite waard. De hele ochtend verliep prima. Veel toiletbezoekjes verder omdat mijn blaas sowieso wat zwakker is maar rond het middaguur begonnen de krampjes en het echte werk. De krampjes waren te verdragen maar naar mate de avond in zicht kwam werden ze wat heftiger. Na de flesjes was ik er ook wel echt even klaar mee maar tegelijkertijd voelde ik me zo goed en voldaan Nu de volgende dag (dag dat ik dit typ) heb ik op wat lichte hoofdpijn na nergens last van. De dag zelf is het lastig met toiletbezoekjes maar verder echt prima te doen. Honger heb ik geen moment gehad en niet eens tijd gehad om daarover na te denken.

De volgende dag moet je rekening houden met vlees, suikers etc. maar dit zijn dingen die ik sowieso niet eet. Verder voelde ik heel fit, heb de nacht als een roosje geslapen.

Op de weegschaal zal je ook een verschil merken, vrij logisch. Maar belangrijker nog in het VEGAQURA start pakket zit een foldertje bij met wat de kleur van je ontlasting betekent. Daaraan kun je meten hoe de status is aan de binnenkant en vervolgstappen nemen. Ik vond het verder onwijs fascinerend om de plaatjes op de site van QAQAO te zien. Zelf deel ik mijn resultaten (foto’s ontlasting) niet maar op de website kun je e.e.a. terugzien.

Of ik dit aanraad? Nou en of! Dit moet echt iedereen doen. Je hebt hier alleen maar baat bij. Dit zou je standaard eens per half jaar moeten doen als onderhoud.

Je kan het bestellen via www.schonedarm.nl en het kost €119,95,-