0

De kracht van dankbaarheid

Ik vind dankbaarheid een van de belangrijkste ingrediënten in een Healthy lifestyle. In eerdere blogs heb ik er aandacht aan besteed en ook tijdens de 30 stappen plan naar een bewuster en fit leven stond ik hierbij stil. Lees hier stap 17 die daarover gaat.

Stil staan bij de kleine en grote dingen van het leven die je gelukkig maken en waar je intens dankbaar voor bent is zo belangrijk. Persoonlijk ben ik daar heel bewust mee bezig. Dankbaar zijn voor hele kleine dingen vind ik misschien nog wel waardevoller dan grote. En ook niet per se het materiële vind ik daarin belangrijk. Als mens zijn we heel snel geneigd om alles voor lief en vanzelfsprekend te nemen (maak me er nog te vaak schuldig aan) en altijd te kijken naar meer en vooral denken het geluk te vinden in materiële zaken.

Ik wil graag met jullie delen waar ik momenteel of heel vaak echt happy van wordt.

 • Mijn eerste kop koffie wanneer het buiten nog geen daglicht en super stil is.
 • De slappe lach krijgen met Rachida en andere dierbaren
 • Een warme douche na een duurloop
 • Zonnetje op mijn gezicht tijdens het hardlopen
 • Goede gesprekken voeren met mijn zussen
 • Een lief berichtje krijgen
 • Leuke trips op de planning
 • Ons Healthy Sisters boek
 • Homeland seizoen 6 die ik in een nacht heb uitgekeken
 • Oude verhalen van vroeger verteld door Paps.
 • Noortje die mij appt en 100 hartjes stuurt
 • Tante dag
 • Leuke werkopdrachten krijgen

De kracht van dankbaarheid is groot en daarmee trek je zeker meer geluk en positiviteit aan. Wat mij betreft kun je pas het grote waarderen als je voor het kleine dankbaar bent.

Ik wil jullie uitdagen om minstens 1 ding te schrijven en met ons te delen waar jij op dit moment dankbaar voor bent.

[ads2]