0

Dadel/noten balletjes

Al een tijdje heb ik geen lekkere en makkelijke snack gemaakt voor jullie (shame on me). Afgelopen tijd ben ik bij een aantal events geweest waar ik gezonde dadel/kokos balletjes kreeg. Het kan niet anders dan dat dit het snack is van dit moment. Thuis heb ik even gegoogeld naar het balletje. En ja hoor ik vond 1001 recepten. Zo makkelijk om te maken. Aangezien ik mijn recepten selecteer op makkelijk, goedkoop en snel besloot ik deze te maken en met jullie te delen. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

dadel-noten1

Wat heb je nodig?
Bereidingswijze

Je laat de dadels heel even in water weken. Daarna blend je dit samen met de noten.
dadel-noten2
Als het smeuïg is geworden, niet te smeuïg anders krijg je ze moeilijk in balletjes. Voeg je de lijnzaad, cacaopoeder en kaneel toe. In een aparte bordje strooi je de kokosrasp zodat je daar de balletjes doorheen haalt. Je kunt ze ook door zonnepitten, goji bessen of pompoenpitten halen. Net wat je lekker vindt. Ook met de noten kun je variëren.

dadel-noten3

We hebben er gisteren in ieder geval van genoten, en ze vielen goed in de smaak bij iedereen. Ook leuk om mee te nemen op bezoek. Denk straks aan de ramadan…

Fijne zondag!

Healthy Sisters