0

Ik wil gamen!

Veel kinderen zijn gek op computerspelletjes, zo ook de mijne. Computerspelletjes roepen bij sommige ouders negatieve gevoelens op. Een grote negatieve punt wat de ouders vinden is dat een kind weinig beweging krijgt. Maar computerspelletjes hebben ook zeker positieve effecten. Allereerst zijn er vele educatieve spelletjes waar kinderen veel van kunnen leren. Denk hierbij aan taal, reken en leesspelletjes.

Daarnaast heb je ook spelletjes waar je heel actief bezig bent. Deze doen wij het liefst ;). Ja wij, want ik vind het hartstikke leuk om dit samen met mijn kinderen te doen. Wij hebben een spelletje die door middel van een sensor die je bewegingen registreert en je gelaatstrekken herkent. Hierdoor kunnen we sporten, dansen en volop in beweging blijven. We zijn erg competitief ingesteld, dus af en toe gaat het er flink tegenaan. Geloof me dat we aan het eind helemaal bekaf en bezweet zijn. Het is superleuk, gezellig en ook nog eens effectief. Het is de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. En dit hebben de kinderen ook nodig.

Maarrrrrr….. Computers wegen niet op tegen het daadwerkelijke sporten. Daarvoor zijn de bewegingen te beperkt. Het is makkelijk met het weer in Nederland, omdat je soms genoodzaakt bent binnen te blijven. Je kunt dan beter iets dan niets doen. Voor kinderen is het belangrijk buiten te spelen. Dit is goed voor de beweging maar ook zeker voor de sociale contacten.

Wat ga jij vanmiddag doen?

Fijne dag!

Healthy Sisters & Kids