0

Cheat, maar met mate!

Druk druk druk, ik zeg tegenwoordig niks anders meer tegen familie en vrienden. Het is ook echt topdrukte zowel zakelijk als privé. Ik mis uren in een dag, en dagen in een week. Mijn dagen worden steeds langer. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Want zo vaak als ik het zeg, zo vaak hoor ik het om mij heen. Op zulke drukke momenten kan het zijn dat je even het gezond zijn vergeet.

Ik betrap mezelf er ook op. Mijn tussendoortjes vergeten of te weinig gedronken op een dag.

We maken allemaal die fouten. Maar juist op zulke momenten is het belangrijk. Het is belangrijk voor jouw energie level en concentratie. Niet onbelangrijk, heel productief wordt je er ook niet van.

Zo ook deze week, eerste week van de kerstvakantie. Super drukte, van alles ondernemen met mijn zussen en kids. Allemaal leuke dingen hoor, daar klaag ik niet over. Maar wat gepaard gaat met zulke uitjes is dat je sneller kiest voor snelle hap en snacks. En eerlijk gezegd vind ik het niet erg. Tijdens zulke uitjes moet dat natuurlijk ook kunnen. Genieten op z’n tijd is ook erg gezond.

Natuurlijk beperk ik het, door niet de hele dag ongezond te eten. De maaltijden die ik thuis eet, zijn gewoon gezond, drink voldoende tussendoor en plan genoeg hardloop momenten in. Belangrijkste hierbij is dat je er niet in blijft hangen en maar eet om te cheaten. Als je cheat, geniet er dan ook echt van. Eet bewust maar niet onbeperkt.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat er is altijd een reden is om het “gezond” zijn te vergeten. Drukte, uitjes, werk, veel onderweg. Maar probeer daarin wel je balans en basis te behouden. Denk niet ach, ben nu toch aan t cheaten, laat ik maar gewoon doorgaan totdat de zak chips leeg is.

Geniet (cheat), maar met mate!