0

Bataat salaad

Naast dat zoete aardappel (bataat) heel erg lekker is heeft het veel gezondheidsvoordelen. Bataat bevat veel voedingsvezels, bevat weinig vetten en is zeer gunstig voor onze cholesterol. Daarnaast bevat het vitamine a, c en b6 en is rijk aan mineralen. Bataat is ook glutenvrij. Genoeg redenen om vaker bataat te eten. 

Naast dat ik van bataat vaak frietjes maak, vind ik bataat door salade ook heerlijk smeuïg. 

Voor salade heb je nodig

  • 2 middelgrote bataat
  • 2 paprika’s 
  • Klein bakje cherry tomaatjes  
  • 1 avocado 
  • Halve blokje feta kaas
  • Olijfolie
  • Snufje keltisch zeezout 

Bereidingswijze

Je schilt de aardappelen en snijdt ze in blokjes. Maak de paprika’s en cherry tomaten schoon en snij deze ook in blokjes. Meng dit in een ovenschaal met een scheut olijfolie en snufje keltisch zeezout. Dit zet je weg in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Bataat Salaad2

Ondertussen snij je ook de avocado en feta fijn. Nadat de groenten gaar zijn in de oven meng je hierbij de avocado en feta. Je kunt nog een scheutje olijfolie toevoegen en peper als je dat lekker vindt. 

De smaken passen zo goed met elkaar. De bataat salade komt nadat het gemengd is misschien niet helemaal tot z’n recht op de foto maar hij is heerlijk!! 

Je kan evt nog andere groenten bijvoegen. Maar deze combinatie is voor mij perfect.

Bon Apetit!