0

Bananenbrood zonder toegevoegde suikers!

Soms heb je van die recepten die even naar de achtergrond verdwijnen maar als je ze herontdekt weer helemaal verslavend zijn. Dat hebben we nu met bananenbrood. We hebben al veel variaties en combinaties gemaakt. We hebben er zelfs een video van op ons YouTube kanaal. Maar ik heb nu het perfecte recept. Dit kan bij niemand verkeerd gaan. Dat garandeer ik jullie!

bananenbrood02

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout
  • Grote eetlepels speltmeel (voorkeur gaat uit naar volkoren)
  • 2 kleine theelepeltjes wijnsteenbakpoeder (gewone mag ook)
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 8 medjoul dadels (deze zijn het lekkerst)
  • 60 gram Pecannoten (andere noten mag ook)
  • Handje vol pompoen en zonnepitten

Bereidingswijze

(1) Allereerst maal je de grove havermout tot meel in een keukenmachine. (2) Vervolgens meng je dit speltmeel en bakpoeder. (3) Je ontpit de dadels en snijdt deze in mini stukjes. (4) Prak de bananen en voeg de eieren toe. (5) Je voegt daarna de noten en pitten toe.  (6) Dit meng je samen met de droge ingrediรซnten. (7) Goed mengen en NIET mixen. (8) Daarna doe je dit in een langwerpige bakvorm.

bananenbrood03

Je kan de noten en/of pitten ook vervangen voor hetgeen jij lekkerder vindt.

Graag gedaan en smul ze!

Tip: Je kan ze in plakjes snijden en invriezen. Als je ze de volgende dag gaat eten, haal je dit de avond ervoor uit.