0

Appelcake

Alleen voor de geur zou je dit recept moeten proberen. Heel mijn huis ruikt ernaar. Appel en kaneel is een van mijn favoriete combinaties in hartige hapjes. Sowieso is mijn favoriete gebakje appeltaart. Deze cake komt er gevaarlijk dichtbij in de buurt om nummer 1 te worden.

Apple Cake 02

Het allerfijnste aan deze lekkere cake? Hij is simpel. En simpel is een van de kernwoorden waarop ik mijn recepten baseer. Niet teveel poespas.

Wat zit erin?
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren (ik heb gekozen voor biologische eieren)
  • 50 gram kokosolie
  • 5 tl baking soda
  • 100 gram honing
  • Snufje kaneel (ik ben niet zo zuinig geweest)
  • 1 appel
Bereidingswijze

Je mixt alle natte ingrediënten eerst met elkaar. Dus de eieren, honing en koksolie. Meng daarna de droge ingrediënten met elkaar. De amandelmeel met de baking soda en kaneel. Daarna meng je dit samen. Je hoeft dit niet te mixen met een elektrische handmixer. Rustig mengen voor een paar minuten is voldoende.

Verwarm nu jouw oven voor op 180 graden. 

Schil het appeltje en snij deze in dunne plakjes.

Schenk de deeg in de bakblik en druk dan bovenop de plakjes appel. Evt kun je hierboven nog kaneel strooien. Ik had in de mengsel al veel kaneel gebruikt dus heb het maar even achterwege gelaten.

Apple Cake 01

Bak dit voor op 45 minuten op 180 graden. Daarna laat je dit goed afkoelen.

Zet koffie of thee en geniet van je dag!

 

Healthy Sisters