0

Mommy diary: Als mama een paar dagen van huis is…

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Najima en ik een aantal dagen in Marrakech waren voor de halve marathon. De eerste vraag die ik altijd krijg als ik vertel dat ik een paar dagen weg ben is: hoe doe jij dit dan met de kinderen?

Het allerbelangrijkste is planning. Ik plan mijn reizen ruim van tevoren goed voor. Ik zorg ervoor dat de kinderen nergens geen last van hebben als mama er niet is. Hun dagelijkse dingetjes gaan dus gewoon door. Dit komt ook mede door mijn man. Ik ben enorm gezegend. Hij zorgt ervoor als ik er niet ben dat alles op rolletjes loopt. Ze blijven wel eens over (wat ze overigens als een feestje ervaren) maar vaak komt Ali ook tussen de middag thuis om met ze te lunchen. Na school is er ook altijd iemand die ze ophaalt. Ze blijven in hun eigen omgeving en slapen in hun eigen bedjes.

Daarnaast heb ik een enorme familie. Ze kunnen altijd bij iemand terecht. Dit vinden ze geweldig om met andere nichtjes en neefjes mee te gaan. Wederom weer die planning! Voordat ik vertrek zorg ik dat alles goed geregeld is.

Weet je waar echt mijn haren van overeind gaan staan, of in mijn geval beter gezegd mijn hoofddoek overeind gaat staan? Als mensen vragen of Ali gaat oppassen als ik er niet ben??!! Oppassen??? Hoezo oppassen? Als hij er niet is pas ik toch ook niet op. Je bent er toch gewoon voor je kinderen. Voor velen is dit helaas niet vanzelfsprekend.

Maar goed…het is meer mijn hart die mij af en toe in de weg staat. We bellen en FaceTime 100 keer per dag. Vooral Noortje heeft er het meest moeite mee als ik er niet ben. Zij is zo’n kind die graag wil dat we met z’n vijfjes zijn. Het is niet zo dat ze dat alleen bij mij heeft maar ook bijvoorbeeld als Sarah gaat logeren. Vanochtend toen ze naar school ging zei ze: “mama echt zo fijn dat je weer thuis bent. Nu zijn we weer compleet!”

Uiteraard neem ik altijd wat voor de kids (en natuurlijk Ali) mee. Dit is echt niet om mijn schuldgevoel af te kopen maar omdat ze dan weten dat ik altijd aan ze denk.

Deze keer vonden ze de cadeautjes minder interessant omdat ze meer oog hadden voor mama’s medaille. Wat zijn ze trots en heel de wereld mag weten dat mama de halve marathon van Marrakech heeft gelopen. #iksmelt Op deze manier laat ik natuurlijk ook zien hoe belangrijk het is om je dromen en ambities achterna te gaan. Zo leren ze ook, door mama als voorbeeld te nemen, overal voor 100% te gaan.

Ik leer van iedere reis weer en keer bruisend van energie terug naar huis om weer heerlijk van mijn gezin te kunnen genieten want uiteindelijk is dat wel het allerbelangrijkste en daar kan geen reis tegenop!❤️

Veel liefs, Rachida & de kids

[ads2]