0

Friday Food Diary: Alles smaakt lekkerder in Marokko!

Om in de magische sferen te blijven deel ik graag een Friday Food diary uit Marrakech! Ik laat jullie de dag na de halve marathon zien. Wat heb ik allemaal gegeten en gedronken? Na heerlijk uitgeslapen te hebben in de geweldige mooie Riad Quara staat er een typisch Marokkaanse ontbijt voor ons klaar.

Ik eet een kommetje vers fruit, verse gringo/baghri/duizenden1gatenpannenkoek, mini broodje met verse olijfolie en olijfjes. Ik drink Marokkaanse thee en verse jus hierbij.

Van het vele struinen door de Medina krijg je best trek. Eerste instantie willen we een theetje doen met wat luchtigs.

Maar de geuren komen ons tegemoet en we kiezen toch voor een goed gevulde lunch in het felle zonnetje van Le Jardin. Ik kies voor een kiptajin met citroenen en olijven. Hierbij mag uiteraard de Marokkaanse thee niet ontbreken.

Na de lunch lopen we nog even rond in de Medina. Het liefst zou ik nu een siësta willen houden. En als ik deze oude man in een wagentje een dutje zie benijd ik hem best wel. Dit zou ik namelijk nu het liefst willen doen. De 21,1 km van gisteren heeft er goed ingehakt!

We besluiten om naar La Mamounia te gaan om te relaxen. Als er een plek is waar je dit goed kan doen is het daar wel. We bestellen een goede koffie en genieten daar heerlijk in de tuinen. We krijgen er een super luchtig koekje bij. Erg yammie!

We vertrekken uiteraard niet zonder de wereldberoemde macarons van Pierre Hermé. Deze zijn te koop in La Mamounia. Deze zijn voor thuis om nog even na te genieten van Marakkech.

Terwijl we wandelend richting onze Riad gaan bedenken we wat we gaan eten. Ik roep eigenlijk meteen dat ik geen honger heb. Maar de zussen nemen mij niet meer serieus. Zodra ik eten ruik ben ik de eerste die het meeste besteld!

We besluiten om bij Aragana te gaan eten. Hier eet ik een vistajin met seizoensgroenten. Men men men wat was deze lekker. En wederom mag hier de thee niet ontbreken. We eten op het dakterras met een mooie uitzicht over Djemaa el Fna. Hou er zelf niet zo van om er doorheen te lopen maar zo op afstand er naar kijken is prachtig. Ik neem een toetje (tiramisu). Deze viel helaas tegen.

Wat is Marokko toch heerlijk! De dagen dat we hier hebben doorgebracht hebben we over het algemeen gezond gegeten en ondanks de halve marathon toch nog veel gelopen! Je proeft hier ook echt de pure producten. En het zonnetje maakt natuurlijk ook veel goed!

Kortom: alle ingrediënten voor een mooi en healthy weekend!

Fijn weekend! ?