Marhaba, welkom!

Wij zijn Rachida en Najima: de Healthy Sisters! Naast elkaars yin en yang, steun en toeverlaat zijn we ook echt zusjes.

Rachida werd geboren op Marokkaanse grond, in Nador om precies te zijn. Vlak na haar geboorte besloot onze vader te verhuizen naar Helmond, of all places! In dit Brabantse stadje werd zes jaar na Rachida’s komst de kleine Najima geboren.

Najima is de jongste telg van ons elfk oppige Kharbouchgezin. We groeiden op in een vijfsterrenrestaurant dat altijd open was, met ons mam standaard achter het fornuis. Ook al waren bijna alle broers en zussen het huis al uit, er werd altijd gekookt voor tien. En alles zelfgemaakt, hè. We kwamen niets te kort.

Met de jaren kwamen ook de kilo’s. Bij Najima al op jonge leeftijd. In groep 5 kampte ze al met flink overgewicht. Rachida was in haar jeugd juist een sprietje, maar dit veranderde toen ze trouwde met Ali en met hem Sarah, Noor en Amin kreeg. Na drie zwangerschappen herkende ze haar lichaam niet meer terug.

Onze enorme liefde voor eten werd steeds meer verdrongen door de strijd tegen dat extra gewicht, waar we doodongelukkig van werden. We liepen alle  sportscholen in Helmond af, gaven een fortuin uit aan squashrackets, spinningbroeken en fitnessabonnementen, maar het lukte maar niet om duurzame resultaten te boeken. Tot eindelijk de knop om ging.

Moe van alle onlineblokjesbuiken begonnen we onder de naam Healthy Sisters zelf te bloggen over het combineren van lekker eten met gezond en sportief. Die sixpack heeft daar wat ons betreft weinig mee te maken. Sterker nog: toen we nog zo rond als een tonnetje waren wekte zo’n Instagram-profiel vol strak en slank bij ons alleen maar frustratie op.

Daarbij houden we veel te veel van lekker eten om op een rantsoen van sla en water te gaan. Ons leven is dan ook een mooie mix van groene smoothies en lang tafelen met vrienden. Hardlopen op zaterdagochtend, maar ook lekker lui met het hele gezin op de bank hangen en een filmpje kijken. Gelukkig zijn en goed in je vel zitten staat altijd centraal.

Wij weten als geen ander dat hardlopen doodeng is als je niet mooi slank bent. Dat het moeilijk is om nee te zeggen tegen oma’s zelfgemaakte lekkers als je op bezoek gaat. Dat je omgeving misschien wat moeite heeft met al dat ‘gezonde gedoe’. Deze drempels zul je allemaal moeten overwinnen. Met deze website hopen we je een zetje in de goede richting te geven. Je te inspireren en te motiveren op weg naar een healthy lifestyle die geen straf is, maar juist leuk.

Wij vielen samen bij elkaar opgeteld maar liefst vijftig kilo af, maar belangrijker nog: we voelen ons fitter en happyer dan ooit. Als wij het kunnen, kan jij het zeker ook!

Liefs,